skip to main  |
      skip to sidebar

 Bahan-bahan
 - 1 bungkus (350g) biskut marie 
 - Setengah buku butter 
 - 2 biji telur 
 - 1 cwn serbuk koko 
 - 1/2 cwn milo 
 - 1 cwn air 
 - 3/4 cwn gula 
 - ** milo dan koko tu terpulang pd citarasa. nak rase cokelat yg kuat..gune 1 cwn koko+1/2 cwn milo.nak rase yg agak mild,gune 1cwn milo+1/2 cwn koko 
 
     Cara-cara 
 -    patah2kan biskut  
 -    dalam periuk, campurkan koko,milo,air,gula. Dengan api sederhana, kacaukan sampai semua dah larut  
 -    masukkan butter,kacau sampai butter cair  
 -    kecilkan api, masukkan telur..kacau sampai agak2 pekat (lbh kurang 30 saat).padamkan api  
 - masukkan pula biskut yg dah dipatahkan tadi.kacaukan sampai semua biskut dh di selaputi cokelat.(sukatan biskut terpulang pd citarasa. kalo nak byk cokelat gune sket ajer...)  
 -    masukkan dlm loyang..tekan2 sket bg padat.simpan dlm peti sejuk sebelum dipotong dan dihidang 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
  
0 buzzss on "Kek Batik"
Post a Comment